Effectmeting bij PDL

Het is mooi, het is simpel en het werkt’: dat is een van de motto’s van PDL. Maar hoe weet je nu of het echt werkt? Hoe kun je aantonen dat jouw interventie het gewenste resultaat heeft? Vooral wanneer de cliënt dit zelf niet meer kan vertellen?

Een meetinstrument kan van belang zijn om na te gaan voor wie PDL-zorg geïndiceerd is. Het meten van de ingezette PDL zorg bij cliënten kan houvast bieden bij het evalueren van zorg. En je kunt met een meetinstrument nagaan of het effect heeft op de ervaren pijn en een toegenomen kwaliteit van leven.

Op het komende PDL congres “Handen ineen voor PDL“geeft Sylvia Meinders hierop antwoord in de workshop “Effectmetingen bij PDL”. Het congres vindt plaats op 26 november a.s. in de Reehorst te Ede. Inschrijven voor het congres kan via https://www.congressenmetzorg.nl/congres/pdl/

Wil je nu al meer weten over effectmeting en PDL: dat kan! Vandaag is tweede druk van onze uitgave “Meetinstrumenten en PDL” verschenen. Neem daarvoor een kijkje in onze webshop.

PDL caoch cursus

Mobicare biedt vanaf dit najaar geen cursussen PDL-coach meer aan. Graag verwijzen we geïnteresseerden naar de scholingsaanbieders van de volledige PDL-scholingen. Voor de adressen van scholingsaanbieders: zie de links op de website van stichting PDL: http://stichtingpdl.nl/scholing/

De scholing die Mobicare aanbood is overgenomen door BartN-trainingen. De scholing heet nu: ‘Train de Trainer PDL‘. Neem een kijkje op hun website voor meer informatie: https://www.bartn-trainingen.nl/trainingen/pdl-training/. Je kunt je via deze website ook meteen inschrijven voor deze scholing.

Mobicare gaat zich vanaf nu vooral richten op het uitgeven van meer en nieuwe publicaties over PDL en op de diensten die we leveren ten aanzien van de keurmerken PDL. Kijk voor meer informatie in onze webwinkel en onder ‘diensten van Mobicare‘.

Nieuwe website Mobicare

Wij hebben een nieuwe site. We blijven uiteraard samenwerken met Stichting PDL maar het was voor geïnteresseerden niet altijd even duidelijk welke info nu waar bij hoorde. Daarom werd het tijd voor een eigen website van Mobicare. We hebben nu meer mogelijkheden om tips met jullie te delen, om jullie op de hoogte te houden van ons cursusaanbod en om gewoon via een blog op de hoogte te houden van ontwikkelingen over PDL en over zorg voor mensen met een grote zorgafhankelijkheid in het algemeen. Schrijf je dus in voor onze nieuwsbrief en kom regelmatig terug op de site om onze blog te lezen. Je kunt ons ook volgen via Facebook, Instagram of Twitter. En: heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.